1.000 vrienden, maar alleen…

Posted on: 11 april 2012, by :

“Hey gast, waar was je? Ik heb al 15 seconden niets van je gehoord. Geen tweet, mail of post. Gaat het wel goed met je?.” Misschien is deze uitspraak – vrij naar een recente reclamecommercial – wat overdreven, maar er zit misschien wel een kern van waarheid in. Alsof we het al niet druk genoeg hadden met het wegwerken van onze e-mail, moeten we als moderne ‘mens 2.0’  ook van ons laten horen via tweets, posts en sms. En natuurlijk reageren op alle leuke berichten van onze digitale vrienden.

Toch kan je je afvragen of we niet doorgeschoten zijn in onze 160 tekens communicatie. Of we onze kostbare vrije tijd niet teveel besteden aan deze vluchtige ‘conversaties’ en of die niet ten koste gaan van ‘echte’ gesprekken en vriendschappen. In deze TED presentatie van Sherry Turkle staat deze  vraag centraal. Wat denk jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *