Wat maakt een video viraal?

Posted on: 2 maart 2012, by :

Elke minuut wordt er ongeveer 48 uur aan video op YouTube gezet. Hoe komt het dat in deze enorme massa, de ene video wel en de andere niet wordt opgepikt door het grote publiek? Met andere woorden, waarom wordt de ene video wel en de andere niet viraal? Volgens Kevin Allocca, trends manager bij YouTube, liggen daaraan drie redenen ten grondslag: (1) tastmakers (trendsetters) die de video oppikken en verspreiden, (2) participation, een groter publiek dat met de video ‘aan de haal gaat’  bijvoorbeeld door er varianten op te maken en er op die manier bij betrokken wordt en (3) unexpectedness, alleen iets unieks maakt dat een video zich onderscheidt van de rest van de bulk. Bekijk deze TEDYouth presentatie voor zijn verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *