Hoe mensen beslissingen nemen…

Posted on: 3 februari 2012, by :

Uit deze interessante TED Talk van Dan Ariely wordt eens te meer duidelijk dat mensen vaak toch niet zo rationeel te werk gaan als we denken of willen doen voorkomen bij het nemen van beslissingen. Dat geldt niet alleen in het dagelijks leven, maar ook bij beslissingen van experts in een professionele setting. De consequenties van dit irrationele gedrag kunnen verstrekkende gevolgen hebben (zie het voorbeeld van de artsen). Voor de marketeer bevat deze presentatie echter ook een aantal interessante inzichten om het (irrationele) beslisproces in de gewenste richting te sturen. Zie onder andere de verschillen tussen een opt-in versus een opt-out en hoe de aangeboden alternatieven voor een abonnementen op The Economist het beslisproces sturen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *